Kelan was een continent, dat ongeveer in het midden van de Oceaan der Zuchten lag. Het was een rijke en technologisch ver geavanceerde beschaving die gekenmerkt werd door wonderlijke uitvindingen. De Kelan konden vliegen, het weer manipuleren en hadden ijzeren mannen en paarden gecreëerd, die de zwaarste karweitjes konden opknappen. Vandaar ook dat Kelan wel eens ‘Het continent van de ijzeren mannen’ werd genoemd.

Aan het Hof van Kelan was Farlog hoftovenaar en raadsman van koning Burwald I. Farlog had echter een bijzonder honger naar macht. Zijn grote droom was de scepter te zwaaien over dit magische continent. Hij organiseert een staatsgreep met enkele getrouwen en doodt koning Burwald. Dit brengt echter een magisch evenwicht uit balans en veroorzaakt een kettingreactie van natuurrampen, waardoor het hele continent in de oceaan zinkt.

Farlog wordt algemeen beschouwd als de enige overlevende van de ramp. Hij heeft de wijsheid van Kelan naar Zuid-Sepira gebracht en probeert een nieuw continent te stichten onder zijn heerschappij. Aanvankelijk lukt dit niet bijster goed en hij wordt verbannen door de Cyndrische koning Ransad V. Farlog bouwt echter een machtig leger op van ontzielde mensen (witte monniken) en ijzeren paarden, waarmee hij het enkele jaren later opnieuw probeert. Dat lukt en zijn heerschappij duurt twaalf jaar, voordat de jonge zoon van koning Ransad, Alfwyn Gwendorn, er een einde aan maakt en Farlog opsluit in het Juweel van Silnaris. Dat is echter zonder Farlogs medestander Lystar gerekend, de hogepriester van de Sekte van Pangor en adviseur van de Dunstrische koning Dumas. Lystar zal zelf een machtig leger samenstellen met soldaten in zwarte harnassen. Deze Krijgers van Kelan zijn gewone burgers die gelokt werden met valse beloftes van roem en rijkdom. Hun onvoorwaardelijke trouw aan Lystar, maakt hen tot gevreesde tegenstanders.

Lystar is de eerste om de vlag van Kelan te gebruiken als symbool voor zijn eigen leger.

Winkelwagen