Johan Vandevelde op Facebook Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op MeWe Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Maandag, 17 januari 2022
STRIPS

WK10-2WK10-1Toen Johan Vandevelde in 1998 als scenarist aan de slag ging bij MMG (Multimedia Group), bestond zijn eerste werk uit het schrijven van de verhalen voor de stripalbums gebaseerd op de populaire televisiereeks Windkracht 10. Dat deed hij samen met twee andere scenaristen, die elk een deel van het album voor hun rekening namen.

In tegenstelling tot de televisieserie, flopten de stripalbums en er werden erin totaal dan ook maar twee van gemaakt.

Met wat geluk kan je ze nog ergens tweedehands op de kop tikken.

MOON

Enkele jaren geleden sloeg Johan de handen in elkaar met Stephan Louwes, een van zijn vroegere fans, die ondertussen striptekenaar was geworden. Het project was een ambitieuze graphic novel reeks die zich 300 jaar in de toekomst afspeelt. De coronacrisis van 2020-2021 gooide roet in het eten in de zoektocht naar een geschikte uitgeverij, maar in januari 2022 werd dan eindelijk een uitgavecontract ondertekend met de Nederlandse stripuitgeverij MENLU.

'Moon' speelt zich af in het jaar 2323, waar de mensheid nog steeds aan het herstellen is van een kernoorlog, die de hele beschaving heeft verwoest. De technologie staat echter niet stil en wetenschappers hebben een technologie uitgevonden die toelaat om naar het verleden te reizen. De plannen lekken echter uit en dat betekent dat zowat iedereen met voldoende financiƫle middelen zijn eigen tijdmachine kan bouwen. Dat is slecht nieuws, aangezien de technologie nu ook in handen valt van criminelen, die grof geld willen verdienen door het verleden te veranderen. Om dat te verhinderen richt de overheid het ultrageheime TCA (Time Control Agency) op. De agenten van het TCA reizen naar het verleden om criminelen uit het heden te klissen voordat ze onherstelbare schade aanrichten aan de tijdruimte.

Twee van zulke agenten zijn Rik de Ridder en Lynn Moon, die ook in het normale leven een koppel zijn. Ze hebben een drieling van twaalf jaar oud, Alex, Emily en Cleo, voor wie ze hun beroep tot nog toe geheim wisten te houden. Maar Alex en zijn zussen zijn nieuwsgieriger dan goed voor hen is en de waarheid komt vroeg of laat toch naar boven ...

Binnenkort vind je hier meer informatie over 'Moon'
Moon
Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2022