Cyndrische wouddraak

De enige drakensoort die in Cyndrië voorkomt. Volwassen exemplaren kunnen tot 15 meter lang worden. Ze zijn gevreesd voor hun immense kracht en vooral hun vuuradem. Jonge dieren kunnen makkelijk tam gemaakt worden, als je er tenminste in slaagt om ze bij hun ouders weg te halen. Wouddraken binden zich onvoorwaardelijk aan hun baas en zijn net zo trouw als een hond. De dieren werden vroeger vaak als wapen ingezet in oorlogen. Ze waren de schrik van de vijand tijdens de Sardeense oorlogen.

Pargel

Pelsdiertje met een bijzondere fascinatie voor blinkende voorwerpen. De naam is een samentrekking van de Elfenwoorden: ‘Paras’ (stelen) en ‘Gelan’ (konijn). Dit ‘stelende konijn’ lijkt ook op een kruising tussen een konijn en een kleine hond.

Eenhoorn

De eenhoorn is een goddelijk dier onder de bescherming van Svastico, de god van het geluk. Ze zijn even mythisch als zeldzaam en de enige zoogdieren die kunnen zingen. Het is slechts weinigen gegeven om het lied van de eenhoorns te mogen aanhoren en het verhaal doet de ronde dat het horen van de zuivere klanken je het eeuwige geluk brengt.

Sarcass

Een monsterachtige witte hemelslang afkomstig uit Tarvas Nergal (De Zwarte Wereld). De Sarcass is zeer bloeddorstig en sterk. Hij heeft geen ogen, maar wel een bijzonder goed gehoor. Het is dan ook niet te verwonderen dat Farlog net dit monster uitkiest om zijn paleis te bewaken.

Grondtrol

Grondtrollen zijn nachtwezens die in reusachtige kolonies leven, diep onder de grond. Ze komen vooral voor in de bosrijke gebieden in het zuiden van het continent. Grondtrollen zijn de voornaamste reden waarom je maar best niet ‘s nachts door de zuidelijke wouden reist. Ze hebben een brede muil met kleine, vlijmscherpe tanden en zijn enorm bloeddorstig. Ze vallen steeds in grote aantallen aan. Wie een horde van duizenden grondtrollen op zich af ziet komen, die weet dat zijn laatste uur geslagen heeft. Een hele kolonie kan een mens in amper een minuut volledig opvreten.

Cornox

Cornox zijn emanaties van de demon Garth. Ze zijn ongeveer zo groot als een paard en bewegen zich voort op vier gespierde poten. Hun vaalgrijze geschubde lijf doet aan de huid van een reptiel denken, maar hun kop heeft meer weg van de kop van een spin, met een brede muil en twaalf ogen. Cornox zijn bijzonder sterk en snel en kunnen verticaal op muren klimmen. Voor Lystar zijn ze de perfecte wapens om in zijn leger in te zetten.

Winkelwagen