Moon is een cyberpunk graphic novel reeks, geschreven door Johan Vandevelde en getekend door Stephan Louwes (Limbo).

In het jaar 2323 is de mensheid nog steeds aan het herstellen van een kernoorlog, die de hele beschaving heeft verwoest. Zowat alles wat rest van de wereld heeft zich verzameld in megasteden die gebouwd zijn op de puinhopen van wat ooit Europa was. De vooruitgang staat niet stil en wetenschappers hebben een technologie ontwikkeld die toelaat om naar het verleden te reizen. De plannen lekken echter uit en dat betekent dat zowat iedereen met voldoende financiële middelen zijn eigen tijdmachine kan bouwen. Dat is slecht nieuws, aangezien de technologie ook in handen is gevallen van criminelen, die grof geld willen verdienen door het verleden te veranderen. Om dat te verhinderen richt de overheid het ultrageheime TCA (Time Control Agency) op. De agenten van het TCA reizen naar het verleden om criminelen uit het heden te klissen voordat ze onherstelbare schade aanrichten aan de tijdruimte.

Twee van zulke TCA-agenten zijn Rik de Ridder en Lynn Moon, die ook in het normale leven een koppel zijn. Ze hebben een drieling van twaalf jaar oud, Alex, Emily en Cleo, voor wie ze hun beroep tot nog toe geheim wisten te houden. Maar Alex en zijn zussen zijn nieuwsgieriger dan goed voor ze is en de waarheid komt vroeg of laat toch naar boven …

1. Kogel voor een kruisridder

Uitgeverij: MENLU
Formaat: paperback, 72p.
Tekeningen: Stephan Louwes
Tekst: Johan Vandevelde
ISBN: 9789083303000
Verschijnt: 3 mei 2023

Flaptekst

Perris, 2323.
Rik De Ridder en Lynn Moon werken voor een ultrageheime overheidsorganisatie, die criminelen klist die zich proberen te verrijken door naar het verleden te reizen. Hun kinderen, de drieling Emily, Cleo en Alex, hebben geen flauw benul van het geheime leven van hun ouders.
Tot Alex iets vreemds ontdekt…

Winkelwagen