Moon 1: Kogel voor een kruisridder

25 jaar na de ‘Windkracht 10’ strips, keert Johan Vandevelde terug naar de stripwereld met een reeks cyberpunk graphic novels. Hij werkte hiervoor samen met de jonge striptekenaar Stephan Louwes. Het eerste album, ‘Kogel voor een kruisridder’, zal op 3 mei verschijnen bij uitgeverij Menlu in Nederland.

In het jaar 2323 is de mensheid nog steeds aan het herstellen van een kernoorlog, die de hele beschaving heeft verwoest. Zowat alles wat rest van de wereld heeft zich verzameld in megasteden die gebouwd zijn op de puinhopen van wat ooit Europa was. De vooruitgang staat niet stil en wetenschappers hebben een technologie ontwikkeld die toelaat om naar het verleden te reizen. De plannen lekken echter uit en dat betekent dat zowat iedereen met voldoende financiële middelen zijn eigen tijdmachine kan bouwen. Dat is slecht nieuws, aangezien de technologie ook in handen is gevallen van criminelen, die grof geld willen verdienen door het verleden te veranderen. Om dat te verhinderen richt de overheid het ultrageheime TCA (Time Control Agency) op. De agenten van het TCA reizen naar het verleden om criminelen uit het heden te klissen voordat ze onherstelbare schade aanrichten aan de tijdruimte.

Twee van zulke TCA-agenten zijn Rik de Ridder en Lynn Moon, die ook in het normale leven een koppel zijn. Ze hebben een drieling van twaalf jaar oud, Alex, Emily en Cleo, voor wie ze hun beroep tot nog toe geheim wisten te houden. Maar Alex en zijn zussen zijn nieuwsgieriger dan goed voor ze is en de waarheid komt vroeg of laat toch naar boven …

Klik op de cover om meer te weten over het boek

Winkelwagen