Boekentips voor een zomer vol avontuur!

Heb jij al boeken uitgezocht om mee te nemen op reis of om lekker in de tuin te lezen deze zomer? Hier vind je voor elk wat wils met deze razendspannende verhalen!

Wolfsangel: Apollo (+13)

Hou je van een lekker dikke turf over onrecht en verzet, met heel veel actie en spanning?

De sneeuwklas van Jarne en Natham wordt bruusk afgebroken wanneer in België de fascistische Partij voor Natie en Orde met de steun van het leger de macht grijpt. Het parlement brandt, de koning vlucht, de partijleiders worden gearresteerd en de grondwet wordt afgeschaft.
De twee Brusselse jongens zien hun wereld plots drastisch veranderen. Vrijheid maakt plaats voor angst en geweld. Progressieve leerkrachten en schoolboeken worden vervangen en racisme is openlijk toegestaan. Jongeren die niet in de pas lopen, verdwijnen in het beruchte Purgatorium.
Wanneer Nathams broer opgesloten wordt voor het organiseren van een illegale fuif en Jarnes ouders als lesbisch koppel steeds meer in het vizier komen van het regime, beseffen de jongens dat ooit het moment zal aanbreken dat ze zullen moeten vechten. En dat moment komt altijd te vroeg.

Het begin van een reeks die van mij nu al helemaal vernetflixt mag worden.

Tom De Cock (MNM Radio)

Dante Drago en de wraak van Viracocha (+10)

Hou je van avontuur zonder compromissen met onherbergzame jungles, verborgen tempels en dodelijke vallen?

De moeder van de twaalfjarige Dante is archeologe. Ze is in het bezit gekomen van een drieduizend jaar oud gouden voorwerp, dat gevonden werd bij opgravingen in de jungle in het Andesgebergte in Bolivia. Dante vertrekt samen met zijn moeder, haar mentor professor Vandermeersen en zijn assistent Reiner naar Zuid-Amerika op zoek naar de laatste overblijfselen van een tot nog toe onbekende beschaving. Zou het kunnen dat ze op het spoor zijn gekomen van de stad van El Dorado, de legendarische stad van goud, waar zovelen naar gezocht hebben maar die nooit gevonden werd? Er zijn echter kapers op de kust en Dante en zijn moeder verzeilen al snel in een levensgevaarlijk avontuur. Wordt het geheim van El Dorado eindelijk ontsluierd? En hoe maak je je beugel schoon in het midden van de jungle?

Dante Drago en de wraak van Viracocha is zo spannend! Ik wil nog meer avonturen beleven!

Veroniques Boekenhoekje

Het verloren galjoen (Kronieken van amber en staal) (+12)

Hou je van pure fantasy, met piraten, heksen en mythische wezens?

Al vele jaren woedt de oorlog tussen Armorië en Vernalia. Het twaalfjarige weesmeisje Lissanda woont in het weeshuis van Duinhaven in Armorië. Haar bijzondere krachten maken haar niet zo populair bij de andere weeskinderen en al helemaal niet bij mevrouw Wittersteen en de meedogenloze tuchtmeester Haagedoorn, die het weeshuis met ijzeren hand besturen.
Op een dag wordt een Vernalische cadet binnengebracht, die door de Armorische marine na een zeeslag uit het water werd opgevist. Het geheugen van de jongen is gewist, waardoor hij zelfs zijn eigen naam niet meer weet. Lissanda voelt meteen een bijzondere band met de jongen uit Vernalia en ze besluiten om samen uit het weeshuis te ontsnappen.
Met het Armorische leger op de hielen gaan de twee tieners een adembenemend avontuur tegemoet van vrijbuiters en piraten, heksen en magiërs, levende doden en fantastische wezens. Daarbij wordt die ene vraag steeds belangrijker: welk bijzonder geheim draagt die vreemde jongen zonder naam met zich mee? En heeft dat geheim misschien iets te maken met Lissanda’s krachten?

Wat een pracht van een boek. Het brengt een heel nieuwe wereld van piraten, magiërs en fantasiewezens tot leven, zonder verloren te lopen in de fantasie. * * * * *

Pluizer

Moon 1: Kogel voor een kruisridder (+12)

Lees je liever een stripverhaal dat zich afspeelt in een verre toekomst?

Perris, 2323. Rik De Ridder en Lynn Moon werken voor een ultrageheime overheidsorganisatie, die criminelen klist die zich proberen te verrijken door naar het verleden te reizen. Hun kinderen, de drieling Emily, Cleo en Alex, hebben geen flauw benul van het geheime leven van hun ouders. Tot Alex iets vreemds ontdekt…

Moon speelt zich af in hetzelfde universum als ‘Na het Licht‘, maar dan 200 jaar later.

Het is zo’n strip die we als kind met plezier stiekem zouden verder lezen na bedtijd en waar je als stripliefhebbende ouders oprecht blij bent dat je kind dit doet. 

Stripspeciaalzaak
Winkelwagen