Johan Vandevelde op Discord Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op MeWe Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Zondag, 29 mei 2022


Elfenblauw reeks

Sander is een doodgewone weesjongen die met zijn oom in een oude treinwagon woont. Zijn ouders heeft hij nooit gekend en het enige wat hij van hen heeft geërfd is een gouden amulet en een hele hoop vragen. Waarom bestaan er geen foto's van hen en waarom leert zijn oom hem met zoveel vuur zwaardvechten in een wereld waar vuurwapens de wet uitmaken? Wanneer Sander een vreemd wezentje ontmoet vallen de puzzelstukjes van zijn leven een voor een op hun plaats. Hij komt in een fantastische wereld terecht, waar blijkt dat zijn ouders de koning en de koningin waren van het mythische Cyndrië. Ze zijn vermoord door de machtige tovenaar Farlog en die regeert het land nu met zijn leger witte monniken en de gevreesde Zieleneter aan zijn zijde. Sander is de enige rechtmatige erfgenaam van de Cyndrische kroon en voor hem is de taak weggelegd om Farlog van de macht te verdrijven. Een onmogelijke opdracht voor een twaalfjarige jongen. Maar op zijn reis ontmoet Sander een aantal mensen en wezens die hem bij zijn nobele taak zullen helpen.

Elfenblauw verscheen voor het eerst in 2006 en werd in 2008 bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury.

In eerste instantie lijkt de tocht waarin Sander verzeilt, er eentje als die in “De brief voor de koning” – van Tonke Dragt. Maar in “Elfenblauw” zit meer magie, terwijl “De brief voor de koning” meer op mensen gericht blijft.

Boekenboekenboeken weblog

Klik op de cover om meer te weten over het boek
Elfenblauw 1
Elfenblauw 2
Elfenblauw 3
Elfenblauw 1
Het Juweel van Silnaris
Elfenblauw 2
De Vallei van de Goden
Elfenblauw 3
De banneling

Elfenblauw 4
De Helm van Armata

Bezoek de waanzinnig coole Elfenblauw website op www.elfenblauw.comElfenblauw

Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2022