Johan Vandevelde op Facebook Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Dinsdag, 12 november 2019
Facebook

Goodreads
Wolfsangel 2: Purgatorium
15+Wolfsangel 2: Purgatorium
Johan Vandevelde
Uitgeverij Van Halewyck
368 pagina's, paperback
Cover: Caren Limpens
Thema: dictatuur, fascisme, verzet
Eerste druk: 8 oktober 2019
ISBN: 978 94 6383 079 9

Fragment Recensies   Hebban Dalca 1l op Goodreads Wolfsangel op Facebook
Fragment Recensies   Hebban Goodreads Facebook

Flaptekst

De partij voor Natie en Orde heeft de macht gegrepen. Belgiƫ is een fascistische dictatuur onder leiding van kanselier Frank Devenne. De veertienjarige Jarne is na zijn arrestatie naar Purgatorium overgebracht, de beruchte gevangenis voor minderjarigen. Onderzoeksrechter Herman Somers is vastbesloten om het adres van het Brusselse verzet uit de jongen te peuteren. Tussendoor maakt Jarne vrienden in de gevangenis, maar ook enkele bijzonder gevaarlijke vijanden.

Aan de andere kant van de tralies is Natham vastberaden om zijn beste vriend te bevrijden voordat Somers hem tot bekentenissen dwingt. Een even gewaagd als spectaculair plan ontvouwt zich.

Purgatorium is het tweede deel in de Wolfsangel-trilogie, die een angstaanjagend beeld schetst van Belgiƫ onder een extreemrechts bewind. Een stormvloed van spanning en emotie die niemand onberoerd zal laten en een politieke eye-opener voor tieners.

Nog meer Young Adult

Nachtwild
Bloedlijn Levensgif
Jaspers Vlinders
De demonen van Dalca 1: Nachtwild Kronieken van amber en staal: Het verloren galjoen Wolfsangel 1: Apollo Jaspers vlinders

Jouw mening

Ik vind het heel fijn om te horen wat jullie van het boek vonden. Wil je zelf graag je mening kwijt? Ga snel naar het contactformulier en laat het me weten! Vergeet niet de titel van het boek te vermelden, want dat kan ik natuurlijk niet ruiken.

Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2019