Johan Vandevelde op Facebook Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op MeWe Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Woensdag, 11 december 2019
Lang zullen we lezen

KJV2019

Facebook

Goodreads
Wolfsangel 1: Apollo
15+Wolfsangel 1: Apollo
Johan Vandevelde
Uitgeverij Van Halewyck
381 pagina's, paperback
Cover: Caren Limpens
Thema: dictatuur, fascisme, verzet
Eerste druk: 22 september 2017
ISBN: 978 94 6131 746 9

Fragment Recensies Trailer   Hebban Dalca 1l op Goodreads Wolfsangel op Facebook
Fragment Recensies Boektrailer   Hebban Goodreads Facebook

Flaptekst

De sneeuwklas van Jarne en Natham wordt bruusk afgebroken wanneer in België de fascistische Partij voor Natie en Orde met de steun van het leger de macht grijpt. Het parlement brandt, de koning vlucht, de partijleiders worden gearresteerd en de grondwet wordt afgeschaft.
De twee Brusselse jongens zien hun wereld plots drastisch veranderen. Vrijheid maakt plaats voor angst en geweld. Progressieve leerkrachten en schoolboeken worden vervangen en racisme is openlijk toegestaan. Jongeren die niet in de pas lopen, verdwijnen in het beruchte Purgatorium.
Wanneer Nathams broer opgesloten wordt voor het organiseren van een illegale fuif en Jarnes ouders als lesbisch koppel steeds meer in het vizier komen van het regime, beseffen de jongens dat ooit het moment zal aanbreken dat ze zullen moeten vechten. En dat moment komt altijd te vroeg.

Boektrailer

Nog meer Young Adult

Nachtwild
Bloedlijn Levensgif
Jaspers Vlinders
De demonen van Dalca 1: Nachtwild De demonen van Dalca 2: Bloedlijn De demonen van Dalca 3: Levensgif Jaspers vlinders

Jouw mening

Ik vind het heel fijn om te horen wat jullie van het boek vonden. Wil je zelf graag je mening kwijt? Ga snel naar het contactformulier en laat het me weten! Vergeet niet de titel van het boek te vermelden, want dat kan ik natuurlijk niet ruiken.

Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2019