Johan Vandevelde op Discord Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op MeWe Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Zondag, 29 mei 2022
BEKROONDlees172002
De Tijdspoort
10+ De Tijdspoort
Solid Tales & De Scriptomanen
214 pagina's, paperback
Cover: Martin Muster
Daisy ISBN: 978 94 6266 275 9
Thema: sciencefiction, tijdreizen
Derde druk: november 2017


Fragment Recensies     De tijdspoort op Goodreads Discord
Fragment Recensies     Goodreads Discord

Flaptekst

Rikkies leven lijkt in vele opzichten op dat van een normale twaalfjarige in het jaar 2138. Zijn vader is echter een beroemd wetenschapper die nauwelijks aandacht heeft voor zijn zoon.
Wanneer generaal Stratton het op de nieuwe, ultrageheime uitvinding van Rikkies vader heeft gemunt, duikelen Rikkie en zijn vriend Tristan in een spannend avontuur, waarbij het verleden, het heden en de toekomst van de mensheid in hun handen komen te liggen.

De Tijdspoort is de debuutroman van Johan Vandevelde en verscheen voor het eerst in 2000. Het boek werd in 2002 bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury.

Nog meer sciencefiction

Kronosproject
Na het Licht 1
nhl2
nhl3
Het Kronosproject Na het Licht 1
De Cycloop
Na het Licht 2
De nieuwe veroveraars
Na het Licht 3
Kinderen van de adelaar

Andere uitgaven

Tijdspoort clavis

Clavis editie

De Tijdspoort
Uitgeverij Clavis Hasselt
205 pagina's, hardcover
Cover: Geert Cleynen
ISBN 90 6822 720 3
Verschenen: 2000-2005

Het is 2138. De twaalfjarige Rikkie woont op de tweehonderdvijftigste verdieping van woontoren Delta 6, heeft een fiets met boordcomputer waar hij gemakkelijk 110 mee kan halen en programmeert zijn maaltijden met de Eetomaat. Zijn vader is een beroemde wetenschapper die een tijdmachine heeft uitgevonden waarmee je naar het verleden kunt. Als de machine in verkeerde handen terechtkomt, betekent dat een ramp voor de mensheid. En dat is nu net wat generaal Stratton van plan is. Rikkie en zijn vriend Tristan zetten hun leven op het spel om de tijdmachine te redden.

Tijdspoort cover

Boektoppers editie

De Tijdspoort
Uitgeverij Van In
200p., paperback
Cover: Geert Cleynen
Verschenen: 2006-2007

Boektoppers verzamelt ieder schooljaar vijf jeugdboeken in een pakket, dat je dan aan een zacht prijsje kunt aankopen via je leerkracht.Tijdspoort 2012

Uitgave in eigen beheer

De Tijdspoort
202p., paperback
Cover: Martin Muster
Verschenen: 2012-2017

Om tegemoet te komen aan de vraag van de fans, liet ik het boek in 2012 in een kleine oplage zelf opnieuw drukken.

Jouw mening

Ik vind het heel fijn om te horen wat jullie van het boek vonden. Wil je zelf graag je mening kwijt? Ga snel naar het contactformulier en laat het me weten! Vergeet niet de titel van het boek te vermelden, want dat kan ik natuurlijk niet ruiken.

Je kan je ook aanmelden op de superleuke Discord server, waar je vragen kunt stellen en met andere fans over mijn boeken kan chatten.

Discord server
Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2022