Johan Vandevelde op Discord Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op MeWe Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Zondag, 29 mei 2022
STRIPS

Windkracht 10 (1998 - 1999)

WK10-2WK10-1

Toen Johan Vandevelde in 1998 als scenarist aan de slag ging bij MMG (Multimedia Group), bestond zijn eerste werk uit het schrijven van de verhalen voor de stripalbums gebaseerd op de populaire televisiereeks Windkracht 10. Dat deed hij samen met twee andere scenaristen, die elk een deel van het album voor hun rekening namen.

In tegenstelling tot de televisieserie, flopten de strips en er zijn dan ook maar twee albums van verschenen, allebei in 1998.

Met wat geluk kan je deze albums nog ergens tweedehands op de kop tikken.

Album 1: Windkracht 10: De hemel in de hel
Album 2: Windkracht 10: Gevaar onder water

Moon (2023)

Enkele jaren geleden sloeg Johan Vandevelde de handen in elkaar met Stephan Louwes, een van zijn fans van het eerste uur, die ondertussen striptekenaar was geworden. Het project was een ambitieuze cyberpunk graphic novel reeks die zich 300 jaar in de toekomst afspeelt. De coronacrisis van 2020-2021 gooide roet in het eten in de zoektocht naar een geschikte uitgeverij, maar in januari 2022 werd dan uiteindelijk een uitgavecontract ondertekend met de Nederlandse stripuitgeverij MENLU. Het eerste album van 'Moon' zal in 2023 verschijnen.

Moon logo

'Moon' speelt zich af in het jaar 2323, waar de mensheid nog steeds aan het herstellen is van een kernoorlog, die de hele beschaving heeft verwoest. Zowat alles wat rest van de wereld heeft zich verzameld in megasteden die gebouwd zijn op de puinhopen van wat ooit Europa was. De vooruitgang staat echter niet stil en wetenschappers hebben een technologie ontwikkeld die toelaat om naar het verleden te reizen. De plannen lekken echter uit en dat betekent dat zowat iedereen met voldoende financiƫle middelen zijn eigen tijdmachine kan bouwen. Dat is slecht nieuws, aangezien de technologie ook in handen is gevallen van criminelen, die grof geld willen verdienen door het verleden te veranderen. Om dat te verhinderen richt de overheid het ultrageheime TCA (Time Control Agency) op. De agenten van het TCA reizen naar het verleden om criminelen uit het heden te klissen voordat ze onherstelbare schade aanrichten aan de tijdruimte.

Twee van zulke TCA-agenten zijn Rik de Ridder en Lynn Moon, die ook in het normale leven een koppel zijn. Ze hebben een drieling van twaalf jaar oud, Alex, Emily en Cleo, voor wie ze hun beroep tot nog toe geheim wisten te houden. Maar Alex en zijn zussen zijn nieuwsgieriger dan goed voor ze is en de waarheid komt vroeg of laat toch naar boven ...

Wil je graag op de hoogte blijven van de evoluties rond 'Moon'? Volg dan de Facebook pagina of volg Johan Vandevelde op Instagram of Discord.

Binnenkort vind je hier meer informatie over 'Moon'
Moon
Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2022