Johan Vandevelde op Discord Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op MeWe Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Zondag, 29 mei 2022
SCENARIO'S

Flikken

FlikkenJohan Vandevelde heeft een opleiding Audiovisuele Kunsten gevolgd aan het Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound (RITCS) in Brussel en begon zijn carrière als scenarist voor de televisieserie 'Flikken', waarvoor hij twee afleveringen schreef voor het eerste seizoen.

Na twee seizoenen van de populaire actiereeks 'Windkracht 10', vond men bij productiehuis Multimedia Group dat het tijd was voor iets anders. De opvolger van 'Windkracht 10' moest minstens even spannend en spectaculair zijn en de keuze viel al snel op een politieserie. Er volgden maanden research op het hoofdkantoor van de Gentse politie, waarbij de scenaristen de politieagenten het vuur aan de schenen legden. Het resultaat was een pak verhalen, die bruikbaar waren om een stevige reeks op poten te zetten. Het eerste seizoen van dertien afleveringen werd over een team van scenaristen verdeeld. Wie trouw de begingeneriek van elke aflevering leest, weet ondertussen al dat respectievelijk de tweede aflevering (Lijfwacht) en de zesde (Sloopwerk) van mijn hand zijn. Wil je ze nog eens opnieuw zien, dan kan je de afleveringen gratis bekijken op VRTNU.

Flikken_cast

Jaspers vlinders

Toen een producent in 2007 interesse had om het boek 'Jaspers vlinders' te verfilmen, was het niet meer dan logisch dat Johan Vandevelde het filmscenario zou schrijven. Dat deed hij samen met Bart Vermeer, een goede vriend die hij op de filmschool heeft leren kennen en met wie hij ook 'De demonen van Dalca' trilogie schreef. Het filmproject vorderde redelijk ver, maar raakte in 2015 in het slop.

Eind 2022 droeg Johan Vandevelde de audiovisuele rechten van het boek over aan het jonge Brusselse productiehuis Storyhouse Film. Meer informatie over de ontwikkeling van het filmproject volgt.

Storyhouse Film

Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2022