Johan Vandevelde op Facebook Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Dinsdag, 17 september 2019
KAART

Klik op de kaart om hem te vergroten

Klik op de kaart

Over de kaart

Verschillende mensen vroegen me waar het verhaal uit Na het Licht - 1: De Cycloop zich nu eigenlijk afspeelt. Ja, in wat eens het mooie Europa was natuurlijk, maar waar in Europa juist? Er staan een paar hints in het boek en je hoeft geen genie te zijn om uit te vlooien dat de stad Perris ooit een gelijkaardig klinkende naam droeg en de bruisende hoofdstad was van een groot Europees land. Maar waar liggen de Onderstad, Uitspanning 29 en het Westereind?

Uiteraard is het mijn taak als schrijver om ervoor te zorgen dat alles in mijn boek, zelfs het kleinste detail, klopt als een bus. Daarom had ik tijdens het schrijven van Na het Licht een blad naast me liggen met een blanco kaartje van Europa erop, waarop ik alle wegen en locaties had aangeduid. Naar het einde toe was dat kaartje een haast onontwarbaar kluwen lijnen, puntjes en namen geworden, waar alleen ik nog aan uit kon.

Toen jullie me vroegen naar meer informatie over de exacte locaties uit het boek, heb ik mijn lijvige map met notities opnieuw opgediept en een nieuwe kaart getekend. Het is een redelijk schematische weergave geworden en de afstanden kloppen niet echt tot op de kilometer, maar het zou toch moeten volstaan om je een beeld te geven over de locatie van de plaatsen en gebeurtenissen uit Na het Licht. Haal je atlas dus maar alvast boven om te vergelijken.

Ontwerp: Johan Vandevelde - Scripting: Pieter De Plukker   © 2002-2019