Johan Vandevelde op Discord Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op MeWe Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Zondag, 29 mei 2022
De Na het Licht trilogie

In de loop van de eenentwintigste eeuw draait een conflict uit op een globale kernoorlog, die de hele wereld verwoest en 60% van de mensheid uitroeit.

De Na het Licht reeks speelt zich honderd jaar later af en vertelt de avonturen van Boran, een jongen, die samen met zijn moeder in een oude truck rondzwerft door de dorre woestijnlanden en de verwoeste steden van wat eens Europa was. In deel 1 valt Borans moeder in handen van de wreedaardige bende van de Cycloop. Boran sluit vriendschap met Mattia, een jonge zwerver, met als enige metgezel een gemuteerde wasbeer, Bliksem. Samen gaan ze achter de bende aan in de hoop Borans moeder te kunnen bevrijden voordat ze de Cycloop vertelt wat hij weten wil. Het is slechts het begin van een reeks razendspannende avonturen, waarbij er meer dan eens gevochten moet worden op leven en dood. Niettemin dragen deze boeken een ontzettend belangrijke boodschap met zich mee: altijd en overal zal echte vriendschap zegevieren.

Na het Licht verscheen voor het eerst in 2003 en werd in 2005 bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Voor zijn vijfde verjaardag kreeg het boek een gloednieuwe, herwerkte uitgave. In 2017 werd de trilogie opnieuw uitgegeven in paperback.

Klik op de cover om meer te weten over het boek
Na het Licht 1
Na het Licht 2
Na het Licht 3
Na het Licht
I. De Cycloop
Na het Licht
II. De nieuwe veroveraars
Na het Licht
III. Kinderen van de adelaar
Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2022