Johan Vandevelde op Facebook Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Dinsdag, 10 december 2019


KORTVERHALEN

» Het grote buitengewoon beangstigend bloedstollende Bibberboek

Cover Grote BibberboekNa het succes van het eerste Grote Bibberboek, besloot uitgeverij Abimo om een tweede bundel uit te geven met opnieuw zeven korte griezelverhalen van zeven jeugdauteurs. Van dienst zijn deze keer Nico De Braeckeleer, Luc Descamps, Bavo Dhooge, Frank Pollet, Kris Kowlier, Katharina Van Cauteren en Johan Vandevelde.

In mijn kortverhaal Jonas, staat Sebastiaan voor een moeilijke periode wanneer zijn jongere broertje overlijdt aan leukemie. Het verwerken van Jonas' dood is ook niet zo vanzelfsprekend wanneer er van de ene dag op de andere vreemde dingen gebeuren in huis. Sebastiaan ontvangt mysterieuze e-mailtjes en hoort stemmen in het testbeeld van de tv. Is hij gek aan het worden of probeert iemand hem een boodschap te sturen vanuit het hiernamaals?


Het grote buitengewoon beangstigend bloedstollende Bibberboek
ISBN: 97 890 5932 3957
Uitgeverij Abimo (Vlaanderen)
United Media Company (Nederland)
Leeftijd 10+, p. 178, hardcover
Cover: Marjolein Hund
Verschenen: 2008-2015

» Het grote Bibberboek

Cover Grote BibberboekIn navolging van haar succesvolle reeks griezelboeken, bracht uitgeverij Abimo tussen 2006 en 2014 een eerste groot Bibberboek uit. Het grote Bibberboek was een verzamelbundel met zeven korte griezelverhalen van zeven jeugdauteurs: Nico De Braeckeleer, Guy Didelez, Bavo Dhooge, Luc Embrechts, Katharina Van Cauteren, Frank Pollet en Johan Vandevelde.

Mijn kortverhaal heet De grimoire van Elphas en gaat over de twaalfjarige Bram die, zeer tegen zijn zin, net met zijn ouders naar de stad is verhuisd. Bram ontdekt al snel dat er een jongen van zijn leeftijd naast hem woont. Maar Lucas is een uitgemergeld, angstig kind, dat aanvankelijk ontzettend schuw is. Stukje bij beetje slaagt Bram erin om het vertrouwen van de jongen te winnen en ontdekt een verschrikkelijk geheim...

Aangezien het boek niet meer verkrijgbaar is, kun je De grimoire van Elphas hier gratis downloaden!


Het grote Bibberboek
ISBN: 90 59323 14 9
Uitgeverij Abimo (Vlaanderen)
United Media Company (Nederland)
Leeftijd 10+, 160 p., hardcover
Cover: Marjolein Hund
Verschenen: 2006-2014

» De boom op het pleintje

Na de verwoestende tsunami in Zuidoost-Azië, eind 2004, deed jeugdauteur Kristien Dieltiens een oproep aan alle jeugdauteurs en illustratoren om een bijdrage te leveren voor een Tsunami-boek, een bundel verhalen en tekeningen waarvan de opbrengst integraal naar de kinderen van de getroffen gebieden zou gaan. Het aantal inzendingen was overweldigend, maar de Vlaamse Uitgevers Vereniging deed het project in het slop belanden. Na 6 maanden werd uiteindelijk beslist dat het Tsunami-boek er niet zou komen.

Uiteindelijk kon boekhandel Woeste Willem uit Aalst het project van een wisse dood redden door het organiseren van een heuse Tsunami voorleesmarathon op 1 oktober 2005.

De boom op het pleintje was mijn inzending voor het Tsunami-boek. In plaats van het verhaal in een lade te stoppen, heb ik beslist om het op mijn website te zetten, als een blijk van respect voor de vele jonge slachtoffertjes van deze ramp.

Lees het verhaal

Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2019