Johan Vandevelde op Discord Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op MeWe Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Zondag, 29 mei 2022
Elfenblauw - Het Juweel van Silnaris
12+ Elfenblauw - Het Juweel van Silnaris
Pelckmans Uitgevers
336 pagina's, hardcover
Cover: Annemieke Groenhuijzen
Daisy ISBN: 97 890 5932 8075
Thema: fantasy
Vijfde druk: maart 2021


Daisy
Fragment Recensies Lestips Elfenblauw   Elfenblauw 1 op Goodreads Discord
Fragment Recensies Lestips Elfenblauw   Goodreads Discord

Flaptekst

Sander woont bij zijn oom Brendan in een oude treinwagon. Zijn ouders heeft hij nooit gekend en het enige wat hij van hen heeft geërfd, is een gouden amulet met vreemde symbolen erop en een hele hoop vragen. Wanneer Sander een vreemd wezentje ontmoet dat een band lijkt te hebben met de amulet, beginnen de puzzelstukjes een voor een op hun plaats te vallen. Diep in de ruïnes van een oude fabriek vindt Sander een poort naar het mythische Cyndrië. Een land waar de machtige tovenaar Farlog regeert, met zijn leger witte monniken en de gevreesde Zieleneter aan zijn zijde. Sander gaat op zoek naar de geheimen uit zijn verleden.

Fantasy met een hoofdletter, in 2008 bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury.

Andere uitgaven

nhl1Boektoppers

Elfenblauw - Het Juweel van Silnaris
Uitgeverij Van In
12+, paperback
Cover: Annemieke Groenhuijzen
ISBN 90 448 0548 7
Verschenen: 2015-2016

Sander woont bij zijn oom Brendan in een oude treinwagon. Zijn ouders heeft hij nooit gekend en het enige wat hij van hen heeft geërfd, is een gouden amulet met vreemde symbolen erop. Als hij een vreemd wezentje ontmoet dat een band lijkt te hebben met de amulet, beginnen de puzzelstukjes op hun plaats te vallen. Diep in de ruïnes van een oude fabriek vindt Sander een poort naar Cyndrië, een mythisch land waar de machtige tovenaar Farlog regeert, met zijn leger witte monniken en de gevreesde Zieleneter aan zijn zijde. Sander gaat er op zoek naar de geheimen uit zijn verleden.

nhl1Eerste en tweede druk

Elfenblauw
Uitgeverij Clavis
12+, 359p., hardcover
Cover: Mario Baert
ISBN 90 448 0548 7
Verschenen: 2006-2011

Sander groeit op bij zijn oom Brendan, zijn ouders heeft hij nooit gekend. Het enige aandenken dat hij aan hen heeft, is een gouden amulet met vreemde symbolen erop.
Oom Brendan heeft een passie voor zwaarden. Niet alleen smeedt hij deze voor de eenentwintigste eeuw wel érg ouderwetse wapens, hij kan ze ook hanteren als de beste en leert zijn jonge neef de kunst van het zwaardvechten. Voorlopig is hij Sanders meerdere. Maar dan komt de dag dat Sander een vreemdsoortig wezentje ontmoet, dat een verbinding lijkt te hebben met Sanders amulet.
En dan gaat alles opeens heel snel. Uit het niets duikt een demonische zwarte ruiter op, die Sander en zijn oom naar het leven staat. Diep in de ruïnes van een oude fabriek bevindt zich een poel, die de poort blijkt te zijn naar een andere wereld...
Sander gaat op zoek naar de geheimen uit zijn verleden en de moordenaar van zijn dierbaren...

Een magistrale fantasyroman die de lezer bij de keel grijpt van de eerste tot de laatste letter.

Meer boeken zoals dit

Elfenblauw 2 Elfenblauw 3 Elfenblauw 3 nhl1
Elfenblauw
De vallei van de Goden
Elfenblauw
De banneling
Elfenblauw
De Helm van Armata
Na het Licht 1
De Cycloop

Jouw mening

Ik vind het heel fijn om te horen wat jullie van het boek vonden. Wil je zelf graag je mening kwijt? Ga snel naar het contactformulier en laat het me weten! Vergeet niet de titel van het boek te vermelden, want dat kan ik natuurlijk niet ruiken.

Je kan je ook aanmelden op de superleuke Discord server, waar je vragen kunt stellen en met andere fans over mijn boeken kan chatten.

Discord server
Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2022