Johan Vandevelde op Facebook Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op MeWe Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Maandag, 17 januari 2022
Nog meer recensies


Het verloren galjoen De heksen van Vernalia Wolfsangel 1 Wolfsangel 2 Wolfsangel 3 Nachtwild Bloedlijn Levensgif Gruwelhotel Jaspers vlinders Robin Roover Robin Roover 2 Elfenblauw Elfenblauw 2 Elfenblauw 3 Elfenblauw 4 De Tijdspoort Het Kronosproject Het Cupidocomplot NHL1 NHL2 NHL3 Toxine
RECENSIES

coverDe demonen van Dalca: Bloedlijn

Pluizer

In het tweede boek van de reeks 'De demonen van Dalca' (het vervolg op 'Nachtwild') zijn de twee tieners, Maikel en Joanna, terug. Ze zijn op de vlucht voor de vampieren die hen liever dood dan levend zien. Op geen enkel moment laten de vampieren hen met rust en al tijdens hun vlucht halen de vampieren hen in. Het is vanaf het eerste moment 'bloedernstig'. Hoewel Maikel nog niet bekomen is van wat eerder gebeurd is (zie boek 1) en hij nog heel veel moet leren, krijgt hij weinig tijd. Zeker wanneer Victor, de vader van Joanna, niet meer voor hen kan zorgen en ze er alleen voor komen te staan. Nu mogen ze alleen elkaar nog vertrouwen, maar ook dat blijkt niet altijd even gemakkelijk. Want wat als er een lieve dame je pad kruist op het moeilijkste moment? Of je een jongen tegenkomt die naar eigen zeggen ook op vampieren jaagt? Joanna en Maikel maken fouten, ze worden constant misleid en er wordt getracht hen in de val te lokken. Toch blijft Maikel bij zijn doel: in contact komen met zijn vader. Maar is zijn vader wie hij denkt dat hij is of kent hij eigenlijk veel te weinig over zijn eigen geschiedenis?

'Bloedlijn' lees je uit zonder naar adem te kunnen happen, het heeft je in zijn greep vanaf de eerste bladzijde. Als lezer krijg je geen kans om je te ontspannen, je loopt mee met de tieners Maikel en Joanna, je hartslag gaat omhoog bij elke bladzijde die je omdraait, je ruikt de misselijk makende walm van vampieren, je bent op je hoede voor een aanval en dit het hele boek door. Op geen enkel moment laat het je los, ook niet bij het lezen van de laatste bladzijde, want daar wordt de start gegeven van een derde deel: om naar uit te kijken! Het is een heel meeslepend boek dat dankzij zijn vurige dialogen, prachtige beschrijvingen en constant oplopende spanning met af en toe wat humor aan alle voorwaarden voor een goed boek voldoet. Het is bewonderswaardig dat er nog tijd is om hier en daar wat culturele informatie mee te geven over de streek waar het zich afspeelt, namelijk de Karpaten.

Annelies Verbist
www.linc-vzw.be

NBD Biblion

Samen met vampierenjagers Victor en Joanna reist Maikel naar Duitsland. Maar ook daar weten de vampieren hen te vinden en menigmaal worden ze aangevallen. Victor wordt gevangengenomen en Maikel ontmoet zijn opa Gabor. Die vertelt zijn levensverhaal en wil een overeenkomst sluiten. De mooie Luciana speelt daarbij een bijzondere rol. Dan duikt plots ook Maikels vader op. Dit tweede deel van de trilogie ‘Demomen van Dalca’ verloopt net als het eerste deel zeer gewelddadig. Bij de talrijke gevechten met de vampieren en als dieren vermomde handlangers spat het bloed van de bladzijdes. Maar de doelgroep zal daar weinig moeite mee hebben, omdat zij zich aangetrokken zullen blijven voelen tot Maikel en Joanna (brugklassers) met al hun pubergewoontes. Ook dit deel heeft veel vaart, is spannend en het eigentijdse taalgebruik richt zich goed op de doelgroep. Open eind naar het slot waarin Maikel met zijn vader en Joanna naar Frankrijk reist op zoek het oeroude manuscript van de Ondoden. Vanaf ca. 12 jaar.

Mac Steenaart
NBD Biblion
Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2022