Johan Vandevelde op Facebook Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Dinsdag, 12 november 2019
KJV2019

Goodreads
Kronieken van amber en staal 1: Het verloren galjoen
12+Het verloren galjoen
Johan Vandevelde & Martin Muster
Uitgeverij Van Halewyck
233 pagina's, paperback
Cover: Martin Muster
Thema: fantasy, avontuur, magie
Eerste druk: 23 oktober 2018
ISBN: 978 94 6131 914 2

Fragment Recensies     Hebban Het verloren galjoen op Goodreads Wolfsangel op Facebook
Fragment Recensies     Hebban Goodreads Facebook

Flaptekst

Al vele jaren woedt de oorlog tussen Armorië en Vernalia. Het twaalfjarige weesmeisje Lissanda woont in het weeshuis van Duinhaven in Armorië. Haar bijzondere krachten maken haar niet zo populair bij de andere weeskinderen en al helemaal niet bij mevrouw Wittersteen en de meedogenloze tuchtmeester Haagedoorn, die het weeshuis met ijzeren hand besturen.

Op een dag wordt een Vernalische cadet binnengebracht, die door de Armorische marine na een zeeslag uit het water werd opgevist. Het geheugen van de jongen is gewist, waardoor hij zelfs zijn eigen naam niet meer weet. Lissanda voelt meteen een bijzondere band met de jongen uit Vernalia en ze besluiten om samen uit het weeshuis te ontsnappen.

Met het Armorische leger op de hielen gaan de twee tieners een adembenemend avontuur tegemoet van vrijbuiters en piraten, heksen en magiërs, levende doden en fantastische wezens. Daarbij wordt die ene vraag steeds belangrijker: welk bijzonder geheim draagt die vreemde jongen zonder naam met zich mee? En heeft dat geheim misschien iets te maken met Lissanda’s krachten?

Nog meer Young Adult

De heksen van Vernalia Nachtwild Wolfsangel Apollo
Jaspers Vlinders
Kronieken van amber en staal 2: De heksen van Vernalia De demonen van Dalca 1: Nachtwild Wolfsangel 1:
Apollo
Jaspers vlinders

Jouw mening

Ik vind het heel fijn om te horen wat jullie van het boek vonden. Wil je zelf graag je mening kwijt? Ga snel naar het contactformulier en laat het me weten! Vergeet niet de titel van het boek te vermelden, want dat kan ik natuurlijk niet ruiken.

Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2019