Johan Vandevelde op Facebook Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op MeWe Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Maandag, 17 mei 2021
Kronieken van Amber en Staal

Al vele jaren woedt de oorlog tussen Armorië en Vernalia. Het twaalfarige weesmeisje Lissanda woont in het weeshuis van Duinhaven in Armorië. Haar bijzondere krachten maken haar niet zo populair bij de andere weeskinderen en al helemaal niet bij mevrouw Wittersteen en de meedogenloze tuchtmeester Haagedoorn, die het weeshuis met ijzeren hand besturen.

Op een dag wordt een Vernalische cadet binnengebracht, die door de Armorische marine na een zeeslag uit het water werd opgevist. Het geheugen van de jongen is gewist, waardoor hij zelfs zijn eigen naam niet meer weet. Lissanda voelt meteen een bijzondere band met de jongen uit Vernalia en ze besluiten om samen uit het weeshuis te ontsnappen.

Met het Armorische leger op de hielen gaan de twee tieners een adembenemend avontuur tegemoet van vrijbuiters en piraten, heksen en magiërs, levende doden en fantastische wezens. Daarbij wordt die ene vraag steeds belangrijker: welk bijzonder geheim draagt die vreemde jongen zonder naam met zich mee? En heef dat geheim misschien iets te maken met Lissanda’s krachten?

Klik op de cover om meer te weten over het boek
Het verloren galjoen
De heksen van Vernalia

Kronieken van Amber en Staal
I. Het verloren galjoen

 

Kronieken van Amber en Staal
II. De heksen van Vernalia

Zomer 2019

Ontwerp: Johan Vandevelde   © 2002-2021