Johan Vandevelde op Facebook Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Pinterest
Zaterdag, 22 september 2018

Nu te koop!


Wolfsangel 1

Gratis eBooks


download Het geheim van Nicolasdownload De blauwe knikker
download Carwash Cashdownload graancirkelsLang zullen we lezen

17-09-2018 12:10:19

Wolfsangel: Apollo is een van de 10 genomineerde boeken in de categorie 'Jeugd en Young Adult' van de 'Lang zullen we lezen trofee', die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt door de VRT.

Welke boeken met de prijs aan de haal gaan, wordt bekendgemaakt op de Boekenbeurs. Daar zal je ook kennis kunnen maken met de verschillende auteurs.

Wil je meehelpen om 'Wolfsangel:Apollo' naar de top te stemmen? Klik dan hier.

Lang zullen we lezen longlist

Kronieken van amber en staal

28-07-2018 22:44:10

LissandaWe zijn alweer in de helft van de (bloedhete) zomervakantie, maar niet getreurd. Er is weer heel wat om volgend schooljaar naar uit te kijken.

Oktober begint al meteen met een nieuw boek! Het verloren galjoen is het eerste deel van het fantasy tweeluik Kronieken van amber en staal, dat ik samen met Martin Muster schreef.

Al vele jaren woedt de oorlog tussen Armorië en Vernalia. Het twaalfjarige weesmeisje Lissanda woont in het weeshuis van Duinhaven in Armorië. Haar bijzondere krachten maken haar niet zo populair bij de andere weeskinderen en al helemaal niet bij mevrouw Wittersteen en de meedogenloze tuchtmeester Haagedoorn, die het weeshuis met ijzeren hand besturen.

Op een dag wordt een Vernalische cadet binnengebracht, die door de Armorische marine na een zeeslag uit het water werd opgevist. Het geheugen van de jongen is gewist, waardoor hij zelfs zijn eigen naam niet meer weet. Lissanda voelt meteen een bijzondere band met de jongen uit Vernalia en ze besluiten om samen uit het weeshuis te ontsnappen.

Met het Armorische leger op de hielen gaan de twee tieners een adembenemend avontuur tegemoet van vrijbuiters en piraten, heksen en magiërs, levende doden en fantastische wezens. Daarbij wordt die ene vraag steeds belangrijker: welk bijzonder geheim draagt die vreemde jongen zonder naam met zich mee? En heeft dat geheim misschien iets te maken met Lissanda’s krachten?

Aan de cover van Het verloren galjoen wordt op dit moment nog gewerkt. Maar zodra hij er is, zet ik hem op de website.

Noteer dus alvast in jullie agenda :

Kronieken van amber en staal

Boek 1. Het verloren galjoen ( oktober 2018 )
Boek 2. De heksen van Vernalia ( voorjaar 2019 )

 

Wolfsangel:Apollo genomineerd voor de KJV

28-05-2018 17:02:19

Vandaag werden de nominaties voor de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury 2019 bekendgemaakt. 'Wolfsangel:Apollo' is een van de 8 genomineerde boeken in groep 6 (14-16 jaar). Het leesjaar van de KJV begint in september.

Ben je zelf jonger dan 16 en dol op lezen? Schrijf je dan als de bliksem in voor de KJV bij je plaatselijke bibliotheek!

Wolfsangel KJV

2018

27-01-2018 21:10:11

Als er één zekerheid is in het leven, dan is het wel dat boeken zich niet vanzelf schrijven. Na nieuwjaar ben ik dan ook meteen weer aan de slag gegaan.

De mensen die Wolfsangel:Apollo gelezen hebben, mogen alvast weten dat ik volop het tweede boek aan het schrijven ben. Dat zal Wolfsangel: Purgatorium heten en, als alles goed loopt, in het najaar van 2019 verschijnen. We pikken dan de draad weer op met Jarne en Natham in een België dat ten prooi is gevallen aan een fascistische dictator. 'Purgatorium' zal niet alleen spannend en avontuurlijk zijn, maar ook het hardste boek zijn dat ik tot nog toe geschreven heb.

Natuurlijk blijven de trouwe lezers niet op hun honger zitten. In januari heb ik de laatste hand gelegd aan De heksen van Vernalia, een gloednieuw en razend spannend fantasy-avontuur, dat ik samen schreef met de Duitse auteur Martin Muster. Als de uitgeverij groen licht geeft, kunnen jullie 'De heksen van Vernalia' in het najaar verwachten.

En ondertussen is het lezingenseizoen weer van start gegaan. Tot aan de zomervakantie staan er voor mij talloze scholen en bibliotheken op het programma. Dus misschien zien we elkaar binnenkort wel in levende lijve!

Lezing

De Tijdspoort

01-12-2017 15:15:42

De eindejaarsfeesten zijn in aantocht en wat is er mooier dan een hele hoop boeken onder de kerstboom?

Misschien ben je wel vertrouwd met mijn nieuwste boeken, maar ben je er nooit toe gekomen om mijn debuut te lezen? De Tijdspoort verscheen in 2000 en was het eerste boek van velen. Het boek was al geruime tijd moeilijk te krijgen, maar daar komt nu verandering in. Deze nieuwe uitgave kan je in alle boekhandels bestellen of in mijn eigen boekenwinkeltje op shop.solidtales.org. Op die manier kan iedereen (opnieuw) kennis maken met Rikkie en Tristan en hun spannende tijdreisavonturen!

De Tijdspoort

 
 
 
 
 Ontwerp: Johan Vandevelde - Scripting: Pieter De Plukker   © 2002-2018