Nieuwsfeed E-mail Johan Vandevelde op Facebook Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Google+ Johan Vandevelde op Pinterest
Vrijdag, 24 november 2017

Nu te koop!


Wolfsangel 1Na het Licht 1Na het Licht 2Na het Licht 3

Gratis eBooks


download Het geheim van Nicolas
download Carwash Cashdownload graancirkels<< Volgende 1 2 3 4 5 619 20 21 Vorige >>

Jeugdboekenweek 2015

01-03-2015 15:04:41

Lachen...

JeugdboekenweekVan 14 tot en met 29 maart is het weer Jeugdboekenweek. Dit jaar draait alles rond het thema humor. In al mijn boeken speelt humor een belangrijke rol. Van de gitzwarte humor in Toxine tot de kwajongensstreken van Dion en Marco in Het Cupidocomplot.

Met mijn boekenkoffer en mijn verhalen reis ik ook dit jaar weer het hele land door. Ik bezoek talloze scholen en bibliotheken om er over mijn boeken te vertellen. Wie weet zien we elkaar dus heel binnenkort!

Wil je graag dat ik eens naar jouw klas kom? Trek je meester of juf aan de mouw en geef hem/haar de link naar de lezingenpagina. Voor 2016 is er zelfs nog de mogelijkheid om een lezing te laten subsidiëren, maar dan moet je er wel snel bij zijn!

 

... en griezelen

GruwelhotelEr waren wat technische problemen met de levering van de nieuwe editie van Gruwelhotel, maar die zijn nu gelukkig van de baan. Gruwelhotel is vanaf nu volop te bestellen via mijn boekenwinkeltje. Voor €14,99 krijg je niet alleen je eigen gesigneerde exemplaar, maar je ontvangt ook nog eens gratis en voor niks het eBook erbovenop. Zo kun je ook onderweg lekker griezelen op je eReader of tablet.

Wanneer de moeder van Mark, Vera en Frederik na de dood van een nare tante een prachtig oud hotel aan de kust erft, gaat het hele gezin er meteen naartoe om er de paasvakantie door te brengen. Maar de autistische Frederik gedraagt zich ineens heel vreemd en het lijkt alsof hij dingen ziet die zijn andere familieleden niet kunnen zien. Het duurt niet lang voor ook Mark ontdekt dat er het een en ander niet pluis is in het hotel. Voorwerpen verplaatsen zich op mysterieuze wijze en ‘s nachts klinken er voetstappen in de gang en verschijnen er bloedvlekken op de trap. Als Mark en Vera erachter komen welk schokkend geheim er schuilgaat achter de honderd jaar oude muren van Hotel Zeerust, verandert hun paasvakantie in pure horror...

 

Kinderboekendag 2015

Op zaterdag 25 april is het voor de eerste keer Kinderboekendag. Je zult me samen met Bart Vermeer (Nachtwild) en een hele rits andere auteurs en illustratoren aantreffen in de Standaard Boekhandel aan het station van Brugge. Bart Vermeer en ik zullen er een boeiende schrijfworkshop geven, waar je helemaal gratis aan deel kunt nemen. Al wat je nodig hebt is je inspiratie en je fantasie!

Stapels boeken in 2015

29-01-2015 16:24:17

Ouderwets of digitaal gruwelen

GruwelhotelWe zetten het nieuwe jaar meteen in met een mooie nieuwe uitgave van ‘Gruwelhotel’. Na een jaar is dit boek opnieuw verkrijgbaar in een paperback uitvoering, met een prachtige nieuwe cover van Martin Muster. Het is meteen ook de eerste uitgave van de imprint Everstory Books, onder de deskundige leiding van jeugdauteur Patrick Bernauw.

Voor slechts €14,99 heb je je eigen supergriezelige exemplaar! Verkrijgbaar bij de meeste online boekhandels, zoals Bol.com en Cosmox.

Wil je liever een eBook? Surf dan naar de website van Kobobooks of naar de iTunes store van Apple. Voor €6,95 is de digitale editie van ‘Gruwelhotel’ van jou!

Er staan dit jaar nog een aantal andere projecten op stapel, maar daar kan ik op dit moment nog geen datum op plakken. Surf dus regelmatig eens langs de website, of like mijn pagina op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

 

Jaspers trailer

Heb je hem al gezien, de boektrailer van ‘Jaspers vlinders’? Het filmpje werd gedraaid met een echte filmcrew en een stel bijzonder getalenteerde jonge acteurs. Uiteraard wordt er ook dit jaar hard gewerkt om het boek te verfilmen. Eens de productie van start gaat, zullen jullie dat hier kunnen lezen.

 

Feesten als de beesten!

KinderboekendagOok dit jaar zijn er weer verschillende belangrijke evenementen waar we naar uit kunnen kijken.

Van 14 t/m 29 maart is het Jeugdboekenweek. Dit jaar draait alles rond het thema ‘humor’. Voor die gelegenheid zal ik weer het hele land door reizen om scholen en bibliotheken te bezoeken. Dus misschien zie je me binnenkort wel voor je klas staan!

Op zaterdag 25 april is het voor het eerst Kinderboekendag. Die zaterdag zullen talloze jeugdauteurs en illustratoren te gast zijn in boekhandels over het hele land. Je zult me dan aantreffen in de Standaard Boekhandel aan het station van Brugge. Wat ik er precies ga doen, blijft nog een beetje geheim.

We kijken met zijn allen ook opnieuw uit naar het Kinder- en Jeugdjury feest op zondag 10 mei in de Gentse Vooruit. Daar zullen we te weten komen of ‘Nachtwild’ de juryleden al dan niet wist te bekoren. En uiteraard zal ik er ook aanwezig zijn, samen met co-auteur Bart Vermeer.

Boekenbeurs 2014

01-10-2014 09:07:19

Standaard Boekhandel Brugge

Op zaterdag 25 oktober ben ik te gast op de opendeurdag in de Standaard Boekhandel bij het station van Brugge. Je zult er terecht kunnen voor een hapje en een drankje en allerlei leuke activiteiten en wedstrijden. En natuurlijk is het de uitgelezen kans om een gesigneerd exemplaar van ‘De Helm van Armata’ mee naar huis te nemen.

Let wel dat je naar de Standaard aan het station komt en niet naar de winkel in de Steenstraat!

Wanneer?

Zaterdag 25 oktober
Van 13u00 tot 18u00

Waar?

Standaard Boekhandel
Stationsplein Brugge

 

Boekenbeurs Antwerpen

Van 31 oktober tot en met 11 november zetten opnieuw talloze uitgeverijen en boekhandels hun tent op in de vier grote hallen van Antwerp Expo. En aangezien er geen boeken zijn zonder auteurs, mogen ook deze laatsten niet ontbreken.

Ook dit jaar zal je me in levende lijve kunnen ontmoeten aan de stand van uitgeverij Pelckmans / Abimo (de grote stand bij het binnenkomen van zaal 1). De nieuwe editie van ‘Jaspers vlinders’ zal er gepromoot worden met een heuse boektrailer, die je op de schermen van de stand zult kunnen bewonderen.

Ook de echte fantasy fans worden dit jaar verwend, want op zaterdag 1 november is er een heuse fantasy themadag. Voor die gelegenheid word ik, samen met Luc en Timo Descamps, aan de tand gevoeld over onze fantasy reeksen ‘Elfenblauw’ en ‘Eilanden’. Afspraak die dag om 12u op het Groene Podium (eerste verdieping). Na afloop kun je uiteraard je exemplaren van ‘Elfenblauw’ laten signeren aan de stand.

Hier alvast mijn Boekenbeursagenda, zodat we elkaar niet mislopen.

Wanneer?

Van 31 oktober tot 11 november

Waar?

Antwerp Expo
Jan Van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen

Opgepast! Breng je zelf boeken mee om te laten signeren, vraag dan bij het binnenkomen aan de infobalie een bewijsje. Zo vermijd je misverstanden.

Hieronder vind je de dagen en uren dat ik aanwezig ben. Steeds aan stand 105-107 van uitgeverij Pelckmans/Abimo, vooraan in Hal 1.

DAG
UUR
STAND
Vrijdag 31 oktober 10u-14u Pelckmans/Abimo [105-107]
Zaterdag 1 november

12u-12u45
Dubbelinterview Elfenblauw / Eilanden

13u00-16u00

Groene Podium
(1ste verdieping)

Pelckmans/Abimo [105-107]
Zondag 2 november 10u-14u
met Bart Vermeer (Nachtwild)
Pelckmans/Abimo [105-107]
Maandag 3 november niet aanwezig
Dinsdag 4 november scholenprogramma
Woensdag 5 november niet aanwezig
Donderdag 6 november niet aanwezig
Vrijdag 7 november
niet aanwezig
Zaterdag 8 november 10u-13u Pelckmans/Abimo [105-107]
Zondag 9 november
10u-14u
met Bart Vermeer (Nachtwild)
Pelckmans/Abimo [105-107]
Maandag 10 november 10u-14u Pelckmans/Abimo [105-107]
Dinsdag 11 november niet aanwezig

 

De start van het schooljaar

01-09-2014 08:38:16

De Helm van Armata

Elfenblauw 4Het nieuwe schooljaar is begonnen, maar voor de doorwinterde ‘Elfenblauw’ fans is dat een goede zaak. Deze maand is het immers zover. Op 15 september ligt eindelijk het vierde en laatste deel van de ‘Elfenblauw’ reeks in de winkels.

‘De Helm van Armata’ is het sluitstuk van de avonturen van Sander en zijn vrienden en volgens de mensen die het al gelezen hebben, meteen ook het spannendste en meeslependste van de vier boeken! Dus dat belooft...

De grimoire van Elphas

‘De wat van wie?’ Dat is ook wat Bram zegt wanneer Lucas hem voor het eerst vertelt over dit mythische boek. ‘De grimoire van Elphas’ was mijn bijdrage aan de zeven korte griezelverhalen in ‘Het grote bibberboek’,  dat tussen 2006 en 2014 verschenen is.

‘Het grote bibberboek’ is sinds vorige maand niet meer verkrijgbaar, maar aangezien een verhaal nu eenmaal geschreven is om gelezen te worden, zet ik het liever op mijn website. Heb je zin om eens lekker te griezelen, dan kun je ‘De grimoire van Elphas’ met een klik op deze link gratis en voor niets downloaden en lezen.

De eBooks van Everstory

Het KronosprojectDe opmars van eBooks is niet te stuiten en onder de vleugels van ‘Everstory Books’ krijgen mijn al wat oudere boeken een nieuw digitaal leven. Zo kun je reeds ‘Gruwelhotel’ en ‘Het Kronosproject’ aan een zacht prijsje downloaden om op je tablet of eReader te lezen en zal binnenkort ook ‘De Tijdspoort’ aan dat rijtje worden toegevoegd.

Heb je liever een papieren boek in je handen? Van ‘Het Kronosproject’ en ‘De Tijdspoort’ kun je hier op de website nog exemplaren aankopen. Voor ‘Gruwelhotel’ is het nog even wachten op de paperback editie met een gloednieuwe cover van Martin Muster.

Zo, dat is al een pak nieuws om het schooljaar mee te beginnen. Jullie kunnen ook alvast uitkijken naar mijn signeersessie in de Standaard Boekhandel in Brugge op 25 oktober. En in november is er de vaste afspraak op de Boekenbeurs. Maar daarover later meer.

Ik wens jullie in ieder geval een succesvol schooljaar toe!

Zomernieuws

24-06-2014 09:10:28

De zomer is in het land en jullie genieten van een welverdiende rust. Tijd om de zaken op een rijtje te zetten, die jullie in het najaar mogen verwachten.

Elfenblauw - De helm van Armata

Ja, hij komt eraan! Het vierde en laatste deel van de ‘Elfenblauw’ tetralogie wordt meteen ook het dikste boek dat ik ooit geschreven heb. Een lijvige afsluiter van de avonturen van Sander en zijn vrienden, boordevol magische en razend spannende avonturen.

Het boek wordt op dit moment klaargestoomd bij de uitgeverij, zodat jullie het halfweg oktober in de winkel kunnen vinden. Binnenkort krijgen jullie ook de cover te zien, dus hou de website in het oog!

Everstory Books

GruwelhotelDeze maand is Everstory Books van start gegaan, een gloednieuwe digitale boekhandel. Onder de vlag van Everstory Books krijgen mijn oudere boeken die niet meer gedrukt worden een tweede leven.

Je kunt er nu reeds de digitale versie van Gruwelhotel downloaden om op je tablet of eReader te lezen. Heb je liever een ‘echt’ boek in je handen, dan is het nog even wachten op de paperback editie.

En het is niet de bedoeling dat het bij 'Gruwelhotel' ophoudt. Ook ‘De tijdspoort’ en ‘Het Kronosproject’ zullen als eBook verschijnen bij Everstory Books. Deze twee boeken zijn overigens in papieren versie nog steeds te koop via het boekenwinkeltje hier op de website.

Nachtwild

Wie in de Kinder- en Jeugdjury leest, heeft het waarschijnlijk al gehoord. ‘Nachtwild’ is genomineerd voor het leesjaar 2015 in groep 5 (12-14 jaar). Wil je graag dit boek en negen andere leuke boeken beoordelen en ondertussen ook toffe vrienden maken, rep je dan naar de bibliotheek en schrijf je in voor de Kinder- en Jeugdjury.

<< Volgende 1 2 3 4 5 619 20 21 Vorige >>


Ontwerp: Johan Vandevelde - Scripting: Pieter De Plukker   © 2002-2017