Johan Vandevelde op Facebook Johan Vandevelde op Goodreads Johan Vandevelde op Instagram Johan Vandevelde op Ello Johan Vandevelde op LinkedIn Johan Vandevelde op Google+ Johan Vandevelde op Pinterest
Maandag, 28 mei 2018

Nu te koop!


Wolfsangel 1Na het Licht 1Na het Licht 2Na het Licht 3

Gratis eBooks


download Het geheim van Nicolasdownload De blauwe knikker
download Carwash Cashdownload graancirkels



<< Volgende 1 2 319 20 21 Vorige >>

Jeugdboekenmaand 2017

03-03-2017 15:33:08

Deze maand wordt voor het eerst een Jeugdboekenmaand georganiseerd, in plaats van een Jeugdboekenweek. Bovendien staat alles in het teken van een heel belangrijk thema: M/V/X: Je bent wie je bent.

In een tijd waar verdraagzaamheid, diversiteit en gender aan belang winnen, maar tegelijkertijd ook steeds meer onder vuur komen, staan deze maand net die jeugdboeken centraal die grenzen en rollenpatronen doorbreken. M/V/X staat voor vechtende meiden en dansende jongens; jongens die meisjes zijn en meisjes die jongens zijn; jongens die van jongens houden en meisjes die van meisjes houden. Maar M/V/X staat vooral voor identiteit, voor het recht om in alle vrijheid jezelf te kunnen zijn en op te komen voor de rechten van anderen.

Een van mijn belangrijkste boeken die bij dit thema aansluiten, is ongetwijfeld Jaspers vlinders, het ontroerende en meeslepende verhaal van twee jongens en hun strijd voor het recht om van elkaar te mogen houden.

In de loop van de maand ben ik in talloze scholen en bibliotheken te gast, dus misschien tot gauw!

 

 

Kinderboekendag 2017

17-02-2017 14:43:13

Op zaterdag 18 maart ben ik te gast in Boekhandel Boekarest op het Ladeuzeplein in Leuven. Vanaf 17u geef ik er een boeiende schrijfworkshop voor iedereen tussen 12 en 16 jaar. En als je een boek wilt laten signeren, kan dat natuurlijk ook!

Kinderboekendag 2017

2017

17-01-2017 10:33:44

Eerst en vooral mijn beste wensen voor het nieuwe jaar!

2016 was voor mij persoonlijk een recordjaar met maar liefst drie nieuwe boeken en evenveel herdrukken! Zo verschenen niet alleen de derde druk van 'Nachtwild', maar ook de twee langverwachte vervolgdelen op dit bekroonde boek: Bloedlijn en Levensgif. Bloedlijn was nog geen maand later al aan een herdruk toe, wat ook weer een record is!

In het najaar was het dan tijd voor de derde druk van 'Het Cupidocomplot' - meteen ook het eerste boek dat ik uitgaf met mijn eigen bedrijfje Solid Tales. En in oktober verscheen alweer een nieuw boek: Robin Roover en het schip dat tweemaal zonk. Een nieuw, razendspannend detectiveverhaal met onze jonge Antwerpse speurneus in de hoofdrol.

Voor 2017 belooft het jaar ook redelijk productief te worden.

Eerst en vooral verwacht ik in het voorjaar 'Wolfsangel Boek 1: Apollo' af te werken, het eerste deel van een gloednieuwe Young Adult trilogie. Als alles goed loopt, kunnen jullie het boek na de zomer in de winkels verwachten. Daarnaast leg ik ook de laatste hand aan een nieuw, razendspannend fantasyboek, 'De heksen van Vernalia', dat ik opnieuw met Martin Muster schreef. En tussendoor kunnen jullie ook heruitgaven en eBooks verwachten van de 'Na het Licht' trilogie!

Ondertussen wordt er ook nog steeds gewerkt aan de verfilmingen van Jaspers vlinders en Het Cupidocomplot, in samenwerking met de makers van 'Dolfje weerwolfje'.

In ieder geval zal ik me dit jaar niet vervelen. Ik hoop voor jullie hetzelfde en misschien komen we elkaar wel tegen op een van mijn talrijke bezoeken aan scholen en bibliotheken!

Solid Tales Shop

30-11-2016 12:31:20

Sinds eind oktober is het boekenwinkeltje op de website verhuisd en een echte webshop geworden! Op shop.solidtales.org kun je voortaan al mijn boeken kopen. Zelfs boeken die al een poosje niet meer verkrijgbaar zijn! Dus ben je op zoek naar dat ene Johan Vandevelde boek dat nog ontbreekt in je collectie en kun je het nergens meer kopen, dan ben je bij de Solid Tales Shop aan het juiste adres!

En wat meer is. Als je voor €20 of meer bestelt, dan betaal je zelfs geen verzendkosten!

Uiteraard kunnen de boeken die je bestelt nog steeds gesigneerd worden! Dit moet je wel even vermelden bij het afrekenen in het vak 'Bestelnotities' of via een mailtje.

Kerst 2016

Boekenbeurs 2016

05-10-2016 12:35:37

Van 31 oktober tot en met 11 november is het weer Boekenbeurs. In de hallen van Antwerp Expo stellen honderden uitgeverijen en boekhandels hun waar tentoon, al dan niet vergezeld door de vele honderden schrijvers en illustrators.

Mijn uitgeverij heet nu Van Halewyck en je vindt haar nog steeds op de vertrouwde plek bij Pelckmans Uitgevers (de grote stand bij het binnenkomen van Hal 1).

Dit jaar ben ik er op 5 dagen, dus raadpleeg zekere even mijn Boekenbeursagenda hieronder, zodat we elkaar niet mislopen!

Wanneer?

Van 31 oktober tot 11 november

Waar?

Antwerp Expo
Jan Van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen

Website

www.boekenbeurs.be

Opgepast! Breng je zelf boeken mee om te laten signeren, vraag dan bij het binnenkomen aan de infobalie een bewijsje. Zo vermijd je misverstanden.

Hieronder vind je de dagen en uren dat ik aanwezig ben. Steeds aan stand 118 van Pelckmans Uitgevers, vooraan in Hal 1. Op de dag die gemarkeerd staat als 'scholenprogramma' ben ik wel aanwezig van 10u tot 15u, maar niet altijd beschikbaar!

DAG
UUR
STAND
Maandag 31 oktober niet aanwezig
Dinsdag 1 november 14u-16u Pelckmans Uitg.
[Stand 118]
Woensdag 2 november niet aanwezig
Donderdag 3 november niet aanwezig
Vrijdag 4 november 14u-16u
met Bart Vermeer (Demonen van Dalca)
Pelckmans Uitg.
[Stand 118]
Zaterdag 5 november 13u-15u
met Bart Vermeer (Demonen van Dalca)
Pelckmans Uitg.
[Stand 118]
Zondag 6 november 10u30-13u Pelckmans Uitg.
[Stand 118]
Maandag 7 november niet aanwezig
Dinsdag 8 november scholenprogramma
Woensdag 9 november niet aanwezig
Donderdag 10 november niet aanwezig
Vrijdag 11 november 14u-16u Pelckmans Uitg.
[Stand 118]

 

<< Volgende 1 2 319 20 21 Vorige >>


Ontwerp: Johan Vandevelde - Scripting: Pieter De Plukker   © 2002-2018